Wie is Esther?

Lichtjes prettig gestoorde jongedame, gestructureerd chaotisch, positief en met beide voeten op de grond. Oh ja en ook nog hersteltherapeut voor mens en paard.

Door eigen fysieke problemen ging ik regelmatig naar een massage therapeute en een osteopaat. Altijd genieten en vaak ook een beetje afzien. Daar groeide mijn fascinatie voor het menselijk lichaam. Hoe werkt dat? En vooral: hoe kan een “buitenstaander” het lichaam (terug) beter helpen worden?

In 2010 zette ik de stap naar een cursus “cosmetische massage”. Met succes en nóg meer honger naar kennis behaalde ik dat diploma. Ik oefende me suf (gelukkig waren er genoeg vrijwilligers) en ik begon meer en meer te voelen met mijn handen. In de jaren erna tot nu in 2019 volgden een hele hoop cursussen en bijscholingen waardoor ik meer en meer ervaring kreeg met het menselijk lichaam.

Ook door gesprekken met osteopaten, psychotherapeuten, collega-massagetherapeuten, vermoeidheidsexperts, dokters, … groeide mijn kennis. En vooral waren er veel mensen die zich door mij lieten kneden waardoor ik mijn geleerde kennis kon omzetten in de praktijk!

 Sinds 1 april 2015 ben ik écht begonnen met een zelfstandige praktijk. Ondertussen werd in april 2019 de volledig vernieuwde praktijk geopend in Wommelgem.

Vandaag sta ik, als recovery therapist, voor de ondersteuning van jouw lichaam in zijn eigen herstellend vermogen van externe invloeden, dit door de tijd stil te zetten met een zalige massage. Je wordt geholpen in het bouwen van een gebalanceerd lichaam waar je ontspannen en soepel met kan bewegen!